OMT-fysioterapia

Kirjainyhdistelmä OMT tulee sanoista ortopedinen manuaalinen terapia. OMT on saanut alkunsa 1950-luvulla kahden norjalaisen fysioterapeutin toimesta. Olav Evjenth ja Freddy Kaltenborn opiskelivat London College of Osteopathy koulussa James Menellin ja James Cyriaxin johdolla osteopatiaa ja hyödynsivät myös urheiluvalmennuksen keinoja potilaiden kuntouttamisessa. OMT-koulutus on aloitettu Suomessa 1984.

OMT-fysioterapia on TULE-sairauksiin erikoistunutta fysioterapiaa. Tavoitteena on tutkia ja tunnistaa oireitten taustalla olevat yksilölliset syyt ja hoitaa syitä, ei pelkästään oireita.

OMT-fysioterapia käsittää erilaiset käsintehtävät nivel- ja nikamakäsittelyt, pehmytkudoskäsittelyt, hermokudokseen kohdistuvat käsittelyt sekä yksilöllisten harjoitteiden ja ohjeiden luomisen toimintakyvyn palauttamiseksi. Lisäksi voidaan tarvittaessa käyttää kivun hoidossa erilaisia fysikaalisia hoitoja ja akupunktiota.

Nykytietämyksen valossa terapeuttinen yksilöllinen harjoittelu yhdistettynä manuaaliterapiaan on tehokkain tapa TULE-sairauksien hoidossa, toistuvien kipujen ennaltaehkäisyssä ja kivun kroonistumisen estämisessä.

Ajanvaraus vastaanotolleni
numerosta 0306000
tai verkosta ajanvaraus.terveystalo.com